Wat is aanrechtblad wrappen?


Aanrechtblad wrappen is een proces waarbij een dunne laag vinyl of folie wordt aangebracht over het bestaande aanrechtblad om het uiterlijk ervan te veranderen.

 

Een keukenblad en/of achterwand wrap kan al vanaf €500,-!

Kan een keukenblad ook geplakt worden? Absoluut! Wij gebruiken hiervoor speciaal ontwikkeld stoot,- en krasvast materiaal. Tevens waterbestendig en hittebestendig tot 110 graden. Wij kitten de randen rondom netjes af, zo kan er nooit vuil of water onder het materiaal komen.

 

Ook kunnen wij een tegelwand strak maken doormiddel het gebruik van 3mm dun plaatmateriaal. Dit verlijmen wij over de huidige tegelwand, plakken het met de door u gekozen folie en kitten de randen netjes af. Zo heeft een een strak resultaat zonder uw achterwand te stucen.

Waarom je keukenblad wrappen in plaats van vervangen?

Je keukenblad wrappen is een kosteneffectieve oplossing in vergelijking met het volledig vervangen van het aanrechtblad. Het biedt ook meer flexibiliteit in termen van ontwerp en stijlkeuzes.

 

Voordelen van aanrechtblad wrappen

 • Kostenbesparend alternatief
 • Meer ontwerp flexibiliteit
 • Snelle installatie vergeleken met vervangen


Installatie nieuwe apparatuur

Vaak kiezen klanten ervoor om meteen de wasbak, kraan of het fornuis te vernieuwen. In overleg plaatsen wij dit meteen voor u!

Voordelen van het materiaal

 1. 10 jaar garantie op verkleuring
 2. krasbestendig
 3. vuilafstotend
 4. waterbestendig
 5. UV bestendig
 6. B1 brandcertificaat
 7. hittebestendig tot 110 graden
 8. anti bacterieel oppervlak

Afkitten

Wij kitten indien nodig het gehele keukenblad opnieuw af! Zo is de afwerking perfect en kan er geen water of vuil onderkomen.


Veelgestelde vragen over aanrechtblad wrappen

Hoe lang duurt het om een aanrechtblad te wrappen?

De tijd die nodig is om een aanrechtblad te wrappen kan variëren afhankelijk van de grootte en complexiteit van het blad, evenals de ervaring van de persoon die het werk uitvoert. Over het algemeen kan het proces enkele uren tot een dag duren.

Hoe onderhoud ik een gewrapt aanrechtblad?

Gewrapt aanrechtblad kan worden gereinigd met milde zeep en water. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen en schuurmiddelen, omdat deze de wrap kunnen beschadigen.

Kan ik zelf mijn aanrechtblad wrappen?

Ja, het is mogelijk om zelf een aanrechtblad te wrappen, maar het vereist wel geduld, precisie en de juiste tools. Voor een optimaal resultaat is het vaak verstandig om een professionele installateur in te huren.

Zijn er verschillende kleuren en patronen beschikbaar?

Ja, er zijn verschillende soorten wraps beschikbaar, waaronder verschillende kleuren, patronen en texturen. Sommige wraps zijn ook speciaal ontworpen om bestand te zijn tegen warmte en vocht, wat ideaal kan zijn voor keuken omgevingen.